בשלב הזה, נרשום בצורה מדוייקת ובשפה מדעית את כמויות החומרים הנדרשות במתכון שלנו. איך עושים זאת? לצד יחידות המידה שבהן משתמשים במטבח, למשל כוס, כף, קורט, חבילה, יחידה (למשל בצל) וכד', כותבים גם את המידות המדוייקות - במשקל (מסה) ובנפח. איך יודעים? במטבח מקצועי אפשר להשתמש במשקל, ולמדוד נפח באמצעות משורות (אפשר להיעזר בשיטה של אמבט ארכימדס). אנחנו נבנה את טבלת המידות המדעיות של המתכון בעזרת טבלאות המרה (החלפה). טבלאות המרה אפשר למצוא בספרי בישול או אתרי בישול מהימנים. דף קישורים לטבלאות המרה תוכלו למצוא כאן פירוט השלבים למילוי הטבלה: 1. מוסיפים טבלה של נפח ומסה למתכון שלכם בגוגל דוקס. אפשר פשוט לבצע העתק והדבק של הטבלה שהקישור אליה מופיע בתחתית הדף. 2. מכניסים את רשימת כל החומרים במתכון שלכם לעמודת "חומרים" שטבלה. 3. מחפשים בטבלאות ההמרה כל אחד מהחומרים שמופיעים במתכון שלכם ומחשבים את המשקל הנדרש, בהתאם לכמות המצויינת במתכון ומכניסים לעמודת מסה. לדוגמה, במתכון שלי כתוב כוס וחצי סוכר. בטבלת המרה מצאתי שכוס סוכר שוקלת 200 גרם. לכן עלי להכפיל 200 באחד וחצי = 300 גרם. אל תשכחו לציין את יחידת המשקל הרלוונטית. מיליגרם / גרם / ק"ג (קילוגרם). 4. מחפשים בטבלאות ההמרה כל אחד מהחומרים שבמתכון שלכם וממירים (מחליפים) את הכמות ליחידות נפח מדעיות. גם כאן צריך לעשות התאמה לכמויות המופיעות במתכון. לדוגמה: במתכון שלי יש כוס וחצי. הנפח המדעי של כוס הוא 240 מ"ל. לכן עלי להכפיל 240 באחד וחצי, ולכתוב 360 מ"ל. את התוצאה כותבים בעמודת נפח בטבלה. גם כאן אל תשכחו לציין את יחידת הנפח הרלוונטית. סמ"ק (סנטימטר מעוקב) השווה למ"ל (מיליליטר) או ליטר. כאן תמצאו את מבנה טבלת החומרים - מסה ונפח. אתם יכולים ליצור כזאת בעצמכם בקובץ הגוגל דוקס או פשוט להעתיק ולהדביק: |