פורסם: 25 בינו׳ 2016, 4:39 על ידי: טל מוזס
[
עודכן 25 בינו׳ 2016, 4:44
]
תלמידים והורים יקרים,
אנחנו במקום הראשון בחולון באולימפיאדת התכנות! ואפילו בפער ניכר ביחס לחטיבות הביניים האחרות בעיר!
כדי לעלות לשלב הבא, נדרש מאיתנו מאמץ נוסף בשבוע הקרוב.
אנחנו יכולים! איך נצליח לעשות זאת?
- קחו לעצמכם אתגר אישי - להשלים 50 שלבים. מספיק שכל תלמיד יפתור 50 שלבים (קלים או קשים, משלבי התחרות או האימון) - כדי שנצליח לעלות לגמר!
- שחקו בבית, שחקו בביה"ס - אפשר להשתתף בתחרות גם מהבית וגם ממחשבי בית הספר. ההתקדמות נשמרת לכם בכל שלב שאתם פותרים.
- תחרות יומית בין הכיתות: איזו כיתה תצליח לצבור את מספר הכוכבים הגדול ביותר בכל יום?
- מסיבת תכנות תתקיים בבית הספר לאחר שעות הלימודים, ולמי שסיים להתכונן להצגות הלמידה (POL).
איך משתתפים?
- הכניסה לסביבת האימון היא דרך אתר אופק על יסודי.
- שכחתם את שם המשתמש והסיסמה? לחצו כאן.
- לאחר הכניסה לאופק - לחצו על כפתור "אולימפיאדת התכנות" (חשוב להיכנס דרך אתר אופק, כדי שידעו מי אתם ויוכלו לרשום לזכותכם את הנקודות שאתם צוברים במשחק).
- מעבר משלבי אימון לשלבי התחרות - לאחר שלבי האימון בתחום מסויים, יפתחו בפניכם שלבי התחרות הרלוונטיים. כדי לעבור ממצב אימון למצב תחרות, לחצו על אייקון המפה שבחלקו הימני העליון של המסך, ואז בחרו בלשונית "תחרות".
- בכל שלב - מטרתכם לגרום לקוף לאסוף את כל הבננות. הדרך לעשות זאת היא באמצעות כתיבת תוכנית (אבל לא לדאוג, בשלבים הראשונים זה קל עד כדי גיחוך, וההתקדמות בהמשך היא הדרגתית ומלווה בהסבר קצר ופשוט). תקבלו עד שלושה כוכבים על ביצועי התוכנית שלכם. כוכב אחד על כך שהתוכנית עובדת (כלומר, הקוף משיג את כל הבננות). והכוכבים האחרים - על כך שהתוכנית קצרה ויעילה, ועל כך שהיא משתמשת בכלים שנלמדו.
להורים - מה זה בעצם?
תכנות - זוהי היכולת להגדיר למחשב מה לעשות. מי שיודע לתכנת יכול לכתוב אפליקציות, ולהבין טוב יותר איך אפליקציות עובדות. בעולם של ימינו, שבו מחשבים נמצאים בכל מקום, ומפעילים כל דבר - תוכניתן הוא המקצוע הקרוב ביותר לקוסם... יכולת התכנות נדרשת ביותר ויותר מקצועות. היא מהווה כרטיס כניסה לעולם ההייטק, ולעוד ועוד תחומים.
אליפות הסייבר הלאומית - זו תחרות שמארגן משרד החינוך בין בתי הספר, במטרה לעודד את לימודי התכנות. בית הספר שלנו רשום למקצה של חטיבות הביניים (לכיתות ז'-ט').
לא צריך ידע מוקדם בתכנות! לומדים תוך כדי תרגול ומשחק. לזוכים בתחרות הארצית יוענקו פרסים יקרי ערך (הפרסים ניתנים גם באופן אישי לזוכים, וגם לבית הספר). לחצו כאן לאתר התחרות.
Code Monkey - המשחק וסביבת הלימוד שמסגרתו מתקיימת גם האולימפיאדה. דרך המשחק, נלמד עקרונות תכנות, ונכתוב תוכניות בשפת CoffeeScript, שמבוססת על עקרונות של שפות התכנות הנפוצות כיום. המפתחים (הישראלים) של המשחק הצליחו ליצור שלבים קצרים וכיפיים, בלי צורך בשיעורים או בקריאת הסברים עיוניים ארוכים. בלי להרגיש, פתאום תדעו לתכנת...
בהצלחה לכולנו!
|
|